Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.


 

Rasvanpolttoruokavalio

Ruokavalio on pääroolissa, kun tavoitellaan rasvanpolttoa ja painonpudotusta. On erittäin tärkeää tietää, mitkä ruoka-aineet edistävät rasvanpolttoa ja mitkä ovat haitaksi. Yksi painonpudotuksen vääristä uskomuksista liittyy ruokaan ja erityisesti rasvaan. Laihduttajat tekevät rasvojen kohdalla usein suuren virheen. Lue eteenpäin niin kerromme lisää.

 

Millainen ruoka polttaa rasvaa?

Tärkeimmät palaset rasvanpoltossa ovat proteiinit ja rasva. Rasva ja proteiinit pitävät nälän tunteen loitolla pitkään ja ohjaavat kehoa käyttämään energianlähteenään rasvavarastoja. Rasva ja proteiinit imeytyvät hitaasti, jolloin verensokeritasot eivät heittele vaan ne pysyvät pitkään tasaisena, jolloin rasva palaa eikä nälän tunne pääse yllättämään.

Rasvanpoltossa proteiinien ja rasvojen saannin ohessa aivan yhtä tärkeää on, että vältät turhia hiilihydraatteja. Vähähiilihydraattisen ruokavalion muotisana on nykyään karppaus.Emme suosittele kuitenkaan aivan totaalista karppausta, jossa hiilihydraatteja ei saada ollenkaan, sillä se ei enää ole terveydelle hyväksi. Hiilihydraattien runsas saanti ruokavaliosta johtaa siihen, että elimistö käyttää ensisijaisena energianlähteenään ruoasta saamiaan hiilihydraatteja, jolloin rasvanpolttoa ei tapahdu. 

 

Rasvanpolttoa rasvoilla

Hiilihydraattien korvaaminen hyvälaatuisilla rasvoilla ohjaa siis kehoa polttamaan rasvaa. 
Kaikki rasvat eivät kuitenkaan ole hyväksi. Rasvat voidaan jakaa kolmeen eri ryhmään
 
  • Tyydyttyneet rasvat 
  • Kertatyydyttymättömät rasvat 
  • Monityydyttymättömät rasvat
 
 
Tyydyttyneet rasvat ovat huonoja rasvoja ja kerta- ja monityydyttymättömät ovat hyviä rasvoja. 
Suosi seuraavia hyvien rasvojen lähteitä.
 
 
Parhaat hyvien rasvojen lähteet:
  • kala
  • kananmuna
  • pähkinät
  • siemenet
  • avokado
  • rypsi- ja oliiviöljy

 

Mausteet rasvanpolton apuna

Mausteet ovat erinomaisia palasia ruokavalioon kiihdyttämään aineenvaihduntaa ja edistämään rasvanpolttoa. Suosi tulisia mausteita. Mausteiden rasvanpolttoa edistävä vaikutus perustuu siihen, että mausteet lisäävät kehon lämmöntuotantoa, jolloin aineenvaihdunta ja rasvanpoltto kiihtyy. Mausteet ovat siis termogeenisia rasvanpolttajia eli ne nostavat kehon lämmöntuotantoa. Olet varmaan tulista ruokaa syödessäsi tuntenut kuumotusta? Tämä johtuu tulisista mausteista. Vältä siis aterioissasi turhia kastikkeita ja käytä vain ja ainoastaan mausteita.
 
 
 
Rasvanpolttoa tehokkaimmin edistävät mausteet:
  • cayennepippuri (+muut pippurit)
  • chili 
  • inkivääri
  • kaneli (älä käytä teelusikallista enempää päivässä)
  • paprika
 
Mausteiden lisäksi vihreä tee ja kofeiini stimuloivat rasvanpolttoa.
 

Haluatko oman ruokavalion?

Hanki tavoitteitasi vastaava ruokavalio ja treeniohjelma 20%:n alennuksella! Rasvanpolttoa.fi lukijana saat yhteistyökumppanimme Hyvinvointikauppa.net verkkokaupan tuotteista 20%:n alennuksen. Hyödynnä tarjous Hyvinvointikauppa.net verkkokaupassa alennuskoodilla treeni20